Måste tipsa om denna vegetariska rätt vi åt till middag igår. Inspirerades av receptet jag hittade i senaste buffé men gjorde om lite som vanligt hehe. Sitter och äter resterna till lunch på jobbet just nu och jag som egentligen tycker att matlåda är såå himla trist tycker det var lika gott idag så fem av fem poäng till denna rätt! Idag la jag även till lite smulad fetaost som topping och det var också galet gott till.
Pennepasta
1 zucchini
1 burk soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
Ca 2 - 3 dl riven parmesanost
Matlagningsgrädde
Salt
Peppar
(Extratips: smulad fetaost att toppa med)
Mixa en burk soltorkade tomater (ta även med en del av oljan) till en creme, blanda den sedan med matlagningsgrädde och hälften av den rivna parmesanosten. Stek skivad zucchini med pressad vitlök i olivolja tills zucchinin fått lite färg och blanda sedan ihop det och soltorkade tomater cremen med kokt pasta. Krydda med salt och peppar, rör om och strö över resten av den rivna parmesanosten (+ eventuellt smulad fetaost) och servera genast.