ATT AMMA - ELLER ATT INTE

Allmänt


Jag ammar inte och jag vet att man är inpräntad med att det är det bästa för barnet osv och ja, det är ju naturen som kommit på det där så såklart är det super om det funkar. För oss är det här dock det bästa och jag tror inte ett dugg på att det är något dåligt med att flaskmata istället, oavsett om man väljer det eller om man inte kan.
Jag tycker bara att det har varit positivt och inte alls jobbigt. Vi båda kan mata henne och vi vet exakt hur mycket mat hon får i sig. Jag var lite orolig över att det skulle vara jobbigt på nätterna men det funkar super, vi gör som de på BB och har färdigblandad ersättning i kylen i en flaska och så värmer vi en "portion" när hon ska äta. Om man blandar ersättningen i kallt kokat vatten håller den ett dygn i kylen men vi gör inte för ett helt dygn på en gång, det känns bättre att blanda ny lite oftare tycker jag.
I förrgår testade vi den färdiga ersättningen på tetra också, känns smidigt att ha med sig när man är iväg. Den är lite dyrare men tid är ju också pengar! 
Det går åt en hel del nappflaskor nu när hon äter så ofta kan jag lova, vi har fått köpa till några extra och ändå känns det som man diskar dem hela tiden. Det är verkligen skillnad på flaskor och flaskor.. Twistshake är både vår och Mejas favorit, den är lätt att blanda i eftersom den har en stor öppning och hon verkar inte få i sig lika mycket luft som i andra. 
Vi kokar inte flaskorna efter exakt varje användning men jag har blivit en hygienpolis i köket hehe, mår illa av tanken av att något äckligt ska vara i närheten av hennes mat! 
Någon mer som flaskmatar sin bebis? Hur gör ni? 

Gillar

Kommentarer